Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tökgombóc kapormártással recept

Tökgombóc kapormártással recept

A Tökgombóc kapormártással hozzávalói:
1 közepes tök
Kapor
Tejföl
Liszt
2 Tojás
Búzadara
Tejszín
Só,bors


A Tökgombóc kapormártással elkészítési módja:
A tököt legyaluljuk,levét kinyomkodjuk( jó a fagyasztott gyalult tök is!)Sózzuk,borsozzuk, beletesszük a tojást,és annyi búzadarát,hogy gyúrható massza állagot kapjunk. 1 órára hűtőbe tesszük.Ezután gombócokat formázunk belőle,és enyhén sós,forrásban lévő vízben kifőzzük. A tököt legyaluljuk,levét kinyomkodjuk( jó a fagyasztott gyalult tök is!)Sózzuk,borsozzuk, beletesszük a tojást,és annyi búzadarát,hogy gyúrható massza állagot kapjunk. 1 órára hűtőbe tesszük.Ezután gombócokat formázunk belőle,és enyhén sós,forrásban lévő vízben kifőzzükApró kockára vágott hagymát vajon megdinsztelünk,és rádobjuk a friss,vagy a fűszerkaprot.Sózzuk,borsozzuk,lisztezzük,majd tejszínnel és tejföllel mártás sűrűségűre főzzük.A kaprot ne sajnáljuk belőle.Ezzel a szósszal leöntve tálaljuk a gombócokat.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tökgombóc kapormártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook