Tökgombóc kapormártással recept
A Tökgombóc kapormártással hozzávalói:1 közepes tök
Kapor
Tejföl
Liszt
2 Tojás
Búzadara
Tejszín
Só,bors
A Tökgombóc kapormártással elkészítési módja:
A tököt legyaluljuk,levét kinyomkodjuk( jó a fagyasztott gyalult tök is!)Sózzuk,borsozzuk, beletesszük a tojást,és annyi búzadarát,hogy gyúrható massza állagot kapjunk. 1 órára hűtőbe tesszük.Ezután gombócokat formázunk belőle,és enyhén sós,forrásban lévő vízben kifőzzük. A tököt legyaluljuk,levét kinyomkodjuk( jó a fagyasztott gyalult tök is!)Sózzuk,borsozzuk, beletesszük a tojást,és annyi búzadarát,hogy gyúrható massza állagot kapjunk. 1 órára hűtőbe tesszük.Ezután gombócokat formázunk belőle,és enyhén sós,forrásban lévő vízben kifőzzükApró kockára vágott hagymát vajon megdinsztelünk,és rádobjuk a friss,vagy a fűszerkaprot.Sózzuk,borsozzuk,lisztezzük,majd tejszínnel és tejföllel mártás sűrűségűre főzzük.A kaprot ne sajnáljuk belőle.Ezzel a szósszal leöntve tálaljuk a gombócokat.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Kmeli, 2011. máj. 31. 19:13
A tökgombóc kapormártással elkészítési módja és hozzávalói.