SUBA (orosz hidegtál) recept
A SUBA (orosz hidegtál) hozzávalói:-5-6 közepes burgonya
-5-6 közepes cékla (nyers állapotban)
-5-6 Tojás
-3 doboz olajos hal
-Vaj
-Hagyma
-Majonéz
A SUBA (orosz hidegtál) elkészítési módja:
Ezt az ételt én igazából a "hidegtál" kategóriába sorolnám,de mivel nem találtam ilyet a felsorolásban,és nem igazán illik se a saláták,se a zöldségfélék,se a vegetáriánus ételek közé,ezért úgy döntöttem,itt teszem közzé. Kicsit pepecselős étel,de megéri mert nagyon finom. Első lépésben a burgonyát,céklát és a tojást meg kell főzni.Míg ezek az alapanyagok főnek,az olajos halat villával összetöröm,és a vajjal,apróra vágott hagymával,sóval,borssal habosra keverem.Ezután a megfőtt krumplit,céklát és tojást a reszelő legkisebb lyukú oldalán lereszelem,külön-külön tálba.Előveszek egy nagyobb üvegtálat,és elkezdem sorba beleteríteni a dolgokat,de úgy,hogy azzal kezdem,amit a tetején szeretnék majd látni,miután a tálból ki lesz borítva.Én a következő sorrendben szoktam:-Cékla,hal,majonéz,burgonya,tojás,majonéz.És elölről.(Szerintem úgy néz ki jól,ha felül van a szép színű cékla.)Jól "tapicskoljuk" bele a tálba,hogy szorosan legyenek benne az összetevők,és tegyük hűtőbe pár órára.Ezután óvatosan kiborítjuk egy tálcára vagy egy lapostányérra,és úgy fog kinézni,mint egy színes torta,lehet is szeletelni ha jól összeállt.Én még nem csináltam úgy,de szerintem be lehet vonni aszpikkal is,akkor még gusztább.
Az alapanyagok mennyisége természetesen a "torta" nagyságától,magasságától függ.
Jó étvágyat kívánok! :))
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Kmeli, 2011. máj. 25. 15:58
A suba (orosz hidegtál) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.