Tojásos, sonkás saláta recept
30 perc
Kalóriaszegény
339 kcal
3 db tojás
200 g sajt
2 teáskanál mustár
20 g krémsajt
2 teáskanál bors
2 teáskanál só
2 db metélőhagyma
30 g sonka
A Tojásos, sonkás saláta elkészítési módja:
Főzd meg a tojásokat keményre, majd hideg vízben hűtsd le, hogy a héja könnyen leváljon. Ha megpucoltad, vágd fel vékony szeletekre és tedd félre. A krémsajtot és a mustárt keverd össze, fűszerezd sóval és borssal. Morzsold közepes darabokra a sajtot és egyengesd össze a mustáros krémsajttal. A sonkát kockázd fel, majd vegyél elő egy lezárható edényt. Öntsd bele a tojást, a sonkát és a mustáros szószt. Tedd rá a tetejét, és jól rázd össze, hogy a krémsajt körülölelje a tojást és a sonkát. Ha ezzel elkészültél, tedd tányérra és, hogy teljes legyen a színkavalkád, szórd a tetejére a durvára vágott hagymát.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 2. 16:19
A tojásos, sonkás saláta elkészítési módja és hozzávalói.