Besamel mártás vitaminosan recept
A Besamel mártás vitaminosan hozzávalói:6 dkg sárgarépa
6 dkg hagyma
6 dkg sovány sonka
8 dkg vaj
4 dkg liszt
1 liter tej
csipetnyi
só ,bors
zöldpetrezselyem
A Besamel mártás vitaminosan elkészítési módja:
A sárgarépát ,a hagymát meg a sonkát kockára vágjuk. Egy kis lábasban megolvasszuk a vajat,beletesszük a zöldséget,és a sonkát. Gyenge tűzön,mintegy negyed óráig pároljuk,vigyázzunk,nehogy megbarnuljon!!! Kiveszük a zöldséget ,és még beleteszünk 4 dkg vajat ,és a lisztel egészen simára keverjük,és továbbra is folytonosan keverve,egy liter meleg tejet öntünk hozzá. Ezután visszatesszük a zöldséget,és a mártást megsózzuk,megborsozzuk,és finomra vágott zöldpetrzselymet szórunk bele. Fedő alatt még háromnegyed órát pároljuk,és ha készen van szitán átszűrjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Elviracska, 2007. nov. 2. 12:21
A besamel mártás vitaminosan elkészítési módja és hozzávalói.