Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Besamel mártás vitaminosan recept

Besamel mártás vitaminosan recept

A Besamel mártás vitaminosan hozzávalói:
6 dkg sárgarépa
6 dkg hagyma
6 dkg sovány sonka
8 dkg vaj
4 dkg liszt
1 liter tej
csipetnyi
só ,bors
zöldpetrezselyem


A Besamel mártás vitaminosan elkészítési módja:
A sárgarépát ,a hagymát meg a sonkát kockára vágjuk. Egy kis lábasban megolvasszuk a vajat,beletesszük a zöldséget,és a sonkát. Gyenge tűzön,mintegy negyed óráig pároljuk,vigyázzunk,nehogy megbarnuljon!!! Kiveszük a zöldséget ,és még beleteszünk 4 dkg vajat ,és a lisztel egészen simára keverjük,és továbbra is folytonosan keverve,egy liter meleg tejet öntünk hozzá. Ezután visszatesszük a zöldséget,és a mártást megsózzuk,megborsozzuk,és finomra vágott zöldpetrzselymet szórunk bele. Fedő alatt még háromnegyed órát pároljuk,és ha készen van szitán átszűrjük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A besamel mártás vitaminosan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook