Ti melyik szakra jelentkeznétek Miért? (tudásbázis)
(a fiús-lányos dolog meg marhaság, kivéve azokat a szakmákat, ahol fizikai erőre van pl. szükség, mert az valóban nehezebb -általában- egy csajnak.
amúgy meg ezzel az erővel a komm szakok meg lányosak?!)
Az építőmérnökök autópályák, hidak, toronyházak tervezésében és kivitelezésében vesznek részt és náluk inkább a tartószerkezet kitalálása, számolása, szerkezetek ismerete kap nagyobb szerepet.(nagyobb épületek)
Az építészmérnök pedig családi házakat, középületeket, kisebb ipari épületeket, csarnokokat tervez, rajzol, számol (de mi nem tanuljuk olyan durván a statikát, mint az építőmérnökök), kivitelezésben részt vesz.(kisebb épületek)
Tisztában vagyok vele, hogy mi az építőmérnök. Szerintem az, ha valaki épületekkel, valami létrehozásával foglalkozik bármilyen területen, az elég szép szakma...Nekem, az hogy másnak mi a szép, az ő dolga. :-)
Persze itt nem a vodkásüveges munkásokra gondolok, meg rengeteg területen elhelyezkedhet építőmérnökként, lehet uncsi is, de lehet kreatív is.
Pl. a bátyám építészmérnök, és ül egy irodában, engedélyeket "oszt"...na az nem egy kreatív munkakör.
Én az építőmérnökre voksolnék, mert kreatív szakma.
Az meg hülyeség h fiús szakma, ilyen nincs, ha egy nő pl. lakatos akar lenni, miért ne lehetne lakatos?! ettől még lehet nőies.
De még a gazdálkodás és menedzsment is jó angol nyelven, ha beszélsz mellette még legalább 1 nyelvet folyékonyan. Akkor nem leszel elveszve sehol. Nem feltétlenül kell Magyarországon dolgozni...az h itthon telített szakma, nem jelenti azt h külföldön is az.
1. BGF Kereskedelem és marketing (német nyelven)
2. BME Gépészmérnök
3. BME Építőmérnök
4. BCE Gazdálkodási és menedzsment (angol nyelven)
Köszönöm előre is a válaszokat!:)
További ajánlott fórumok:
- Mi történt? Miért nem jelentkezik?
- Szerintetek miért nem jelentkeznek a földönkívüliek nyíltan?
- A hoxán és egyéb fórumokon, miért nézik mumusnak az embert, ha egy zárt klubba szeretne jelentkezni?
- Valóban rossz iskola a Kodolányi Főiskola? Emberi erőforrás szakra jelentkeznék a közelsége miatt választanám. De a vélemények elriasztanak.
- Felsőoktatásba jelentkezésnél államilag támogatott szakra hány éves korig lehet jelentkezni?
- Államilag támogatott szakra jelentkeznék