Tgyás igénylésének mi a menete, ha most táppénzen vagyok, de a szülés előtt már szeretném igényelni? (tudásbázis)
Értem.
Igen,én a háziorvossal szüntettem meg a táppénzt,de a Tgyás igénylést én csak a szülés után intéztem,és akkor viszont már a kórházi zárójelentést és a többi bekért papír fénymásolatát kérte a munkáltató ők intézték mert ők kifizetőhely!
Azt olvastam, hogy ha nem kifizetőhely a munkáltató, akkor az illetékes Oepnek kell beadni, munkáltatóval aláíratva....De nem igazán értem.
Az első gyereknél ezt szerintem nekünk kellett intézni, de akkor a szülés után ment anyósom meghatalmazással az Oephez. Most elég zavaros ez nekem, a főnököm könyvelője, meg elég tájékozatlan ebben szerintem, ezért gondoltam, hogy kézbeveszem a dolgot.
Szia!
A szülés kiírt dátuma előtti 28 naptól kell igényelni a formanyomtatványon a munkáltatódtól.
Nekem a formanyomtatványt a munkáltató adta,de a netről is letölthető.
Én pl úgy csináltam,hogy a táppénzt megszüntettem,és még az ez évi szabimat is kivettem mert ugye az sem 60% hanem egy kicsit több pénz:-)
Aztán mikor megszültem attól a naptól igényeltem a TGYÁS-t ami 168 napi jár majd.
Június 30-ra vagyok kiírva, így ha jól számolom, már június 2-tól igényelhetek Tgyást. Viszont, ha jól tudom, más így az igénylés menete. Tudnátok segíteni, hogy induljak el vele, mit kell kitölteni és kinek? Beadhatom már most, hogy gyorsabb legyen az elbírálás? A munkáltatóm egy kis kft, nekik kell ezt intézni, vagy én is beküldhetem az illetékes Oepnek?
Köszi előre is!
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Elektromos kerekesszék igénylésének menete. Tudnátok segíteni?
- Ügyfélkapun mi a menete a kazántámogatás igénylésének?
- Hogy megy a hulladékszállítás igénylése és hol tudok szelektív kukát igényelni?
- Mi a menete a csecsemők TB kártya igénylésének? Mi kell hozzá? Esetleg van valaki aki külföldön szült és úgy igényli?
- A párom Ausztriában dolgozik. Gyed és családi pótlék különbözetet szeretnénk igényelni. Mi az ügyintézés pontos menete?