Elektromos kerekesszék igénylésének menete. Tudnátok segíteni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Hasonló cipőben járunk. Anyunak Parkison kór miatt kellene. Olyan állapotot ért el, hogy inkább nem tud menni, mint igen. Nagy szükség lenne rá. Hogy kellene ezt intéznünk TB alapon?
Amikor a férjemnek volt rá szüksége, közgyógyra felírta a szakorvos, pontosabban egy felülvizsgáló szakorvos, akihez a gyógyeszköz-forgalmazó fiatalember vitte el. Mi a családsegítőben kaptuk meg a telefonszámát. nagyon agilis és jó szándékú emberke volt.
itt a link, ahol az alap inofmációk elérhetők:
Szervusztok!
62 éves vagyok , véglegesített rokkantsági ellátásban részesülök. Nem mozgásszervi, viszont emelni, cipelni menni már nem igen tudok. Hogyan és mikortól jár alanyi jogon elektromos robogó?
Hello! Kérj beutalót a rehabilitációs szakrendelésre. Ez általában a megyeszékhelyen működik. Ha a szakorvos felírja, elküldi az iratokkal együtt a REP-bizottságnak. Azok kimennek, s ellenőrzik, hogy tényleg rászorul-e. Képes-e vele közlekedni, van-e olyan értelmi szinten, mennyire képes használni a kezét, izomereje milyen. Ez alapján eldöntik, hogy megfelel-e neki. Vagy megítélik, vagy küldik az áthúzott receptet, azaz elutasít. Mielőtt beutalót kérsz, ezt gondold át: Mennyire akadálymentes a lakása, a település ahol él. Van-e aki gondoskodik róla? Van-e ki szállítja őt? Van-e jogosítványa? Milyen az életkora? 65 év felett nem szívesen adják meg, hiszen a kihordási idő 8 év. Viszont sokat nyom a latban, ha dolgozik, vagy gyermekét neveli. Végez például önkéntes munkát, mondjuk hátrányos helyzetűek javára? Ez is pozitív elbírálás felé hat.
Nem kapta meg akinek van jogosítvány, vagy kinek van aki szállítsa. illetve a kezét tudja használni, de ha nem dolgozik is elutasíttatott. Közggyógya van-e? így csak meghatározott típusok írhatók fel.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Az én apámnak a gondozója intézte az igénylést a háziorvossal, de tudom, hogy ezt nem minden gondozó teszi meg! Így neked kell a doki elé járulni!
Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy az orvosok sem nagyon buzgólkodnak az ilyen eszközök és egyéb kedvezmények igénylésében. Nekünk kell határozottabban kérnünk!
További ajánlott fórumok:
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Ha a földön nem lenne elektromos áram ki és hogy élné meg?
- Kézi és elektromos fogkefék
- Bevallom, hogy elektromos fogkefével tervezem csinálni.
- Olcsó elektromos futópadot szeretnék 100E Ft alatt, tud valaki segíteni?
- TGYÁS igénylésével kapcsolatban tudnátok segíteni?