Témakarika - Almádi - gyermekkorom legkedvesebb nyarai (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Témakarika - Almádi - gyermekkorom legkedvesebb nyarai
Köszi, h. írtál :) Igen, kertmozi is volt.
Én Lajos bácsira emlékszem, a Budatava strandon ő árulta a lángost + fagyit a kis bódéjában, sőt, még most nyáron is tőle vettünk ott fagyit!
Még volt kertmozi... És a molóról sárga és piros rakétákkal jelezték a vihar közeledtét. És volt egy idős strandos bácsi a főbejáratnál, ő mondta be németül: achtung, achtung..
Esténként a Tulipánnál néztük a táncolókat.
(úgy 30 éve...)
A legjobb hely!
Én is ott ismertem meg a feleségem, a Gombáknál. :)
Sziasztok, nagyon örülök neki, h. ennyien szeretitek Almádit :)
A Ramadát én is Aurórának hívom a mai napig. Én a kis mozi lebontását sajnálom, de igen, a "szobornéni" örök :)
Még akár együtt is játszhattunk a strandon :)))
Nekem is a nagypapám vett ott anno telket és építkezett, ott töltöttem gyerekkorom minden nyarát, szinte minden pont úgy volt, ahogy leírtad. 0-14 éves korig minden nyár ott, aztán kamaszos leválás, és most a gyerekeimmel visszatértem.
Engem is kicsit elszomorít, hogy annyi mindent lebontottak, átépítettek, modernizáltak, de hát ez az élet rendje.
Nekem a Ramada még mindig Auróra szálló, elszomorodtam, hogy lebontották gyerekkorom nagy kedvencét: a vizicsúszdát, és még mindig keresem a strand főbejáratánál a 'gombákat', de már csak a 'szobornéni' mutatja, hogy anno ott volt valami :)
Az a játszótér valóban nagyon szép és jó lett...!
Nekem az anyósom lakik Almádiban.
Almádi...a szívem csücske.
10 évvel ezelőtt ott ismertem meg a férjem. Felejthetetlen ősz volt, szeptember eleje. Azóta már a második babánkat várjuk, de minden nyáron visszamegyünk Almádiba, hacsak pár órára is, és bebarangoljuk, megnézzük mi változott. Szeretem minden zegzugát :).
Ugrás a teljes írásra: Témakarika - Almádi - gyermekkorom legkedvesebb nyarai
További ajánlott fórumok:
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Keserű gyermekkor = boldogtalan élet
- Elrabolták a gyermekkorom
- Gyermekkorom legkedvesebb meséje.
- Mennyire hat ki gyermekkorunk későbbi életünkre?