Téli zöldségfasirt füstölt sajttal recept




2 nagy sárgarépa
2 közepes fehérrépa
1 hagyma
1 cékla
25 dkg füstölt sajt
2 gerezd fokhagyma
3 tojás
1 kk szódabikarbóna
1 csokor petrezselyem
2 ek étkezési keményitő
zabpehelyliszt
1 tk só
bors
1 tk borsikafű
1 tk őrölt kömény
1 csokor petrezselyemzöld
A Téli zöldségfasirt füstölt sajttal elkészítési módja:
A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszelem, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem, zöldpetrezselymet apróra vágom. Belereszelem a sajtot is, fűszerezem. Legvégén kerül bele a tojás és a keményitő. Lisztből annyi kell bele, hogy formálható legyen a massza. Sütőpapirral kibélelt tepsire halmozunk fasirt méretű kis dombokat és 180 fokon 25 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Fűszeres kefir jó mártogatós hozzá: 1 kis pohár kefir, 1 tk mustár, 1 ek citromlé, 1 ek méz, fél kk só, zöldfűszerek (petrezselyem, snidling, tárkony, stb.).
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2014. jan. 1. 00:39
A téli zöldségfasirt füstölt sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.