Diótallér recept
68/db
A Diótallér hozzávalói:
25 dkg liszt (fele lehet teljes kiörlésű)
3 dkg kukoricaliszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
3 dkg kakaópor
10 dkg őrölt dió
csipet só
fél tk szódabikarbóna
1 cent pálinka
1 tojás fehérje
30 db fél dióbél
1 tojás sárgája
A Diótallér elkészítési módja:
A fél diók és a tojás sárgája kivételével minden hozzávalót összegyűrok. Kb. 5 cm henger formára gyúrom, és alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 órára. Késsel fél cm vastag korongokra vágom és minden tallér tetejét lekenem a tojás sárgájával, majd egy-egy fél diót nyomok bele. 190 fokon 10 perc alatt sül készre. Dobozban hetekig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2013. dec. 14. 22:49
A diótallér elkészítési módja és hozzávalói.