Kolbászos-sajtos csiga recept
A Kolbászos-sajtos csiga hozzávalói:Tésztához:
60 dkg liszt
1 tojás
1 teavaj (10 dkg)
1 kefir
1 kefires pohár tej
1 tk só
1 száritott élesztő
2 ek szezámmag
1 mk cukor
Töltelék:
10 dkg kolbász
2 ek tejföl
15 dkg füstölt sajt reszelve
1 tojás
1 kis fej lilahagyma
2 ek ketchup
1kk paprika
Őrölt kömény
A Kolbászos-sajtos csiga elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe mérem és hagyon a gépet dolgozni. Közbe na kolbászt apritom, öszekeverem a többi hozzávalóval, hagyom melegedni amig a tészta kel. Ha megkelt a tészta fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtom, majd rákenem a tölteléket. Feltekerem és a kakós csigához hasonlóan kb. 2 cm-es gurigákra vágom. 20 db csiga lesz belőle. 180 fokon 25 perc alatt sül készre.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2013. nov. 27. 21:33
A kolbászos-sajtos csiga elkészítési módja és hozzávalói.