Tejszínes toffee-muffin recept
25 perc
315 kcal
20 dkg tejszínes toffee
1 kis alma (kb. 12 dkg)
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
10 dkg cukor
20 dkg tejföl
8 dkg tisztított vaj
csipetnyi só
2 tojás
A díszítéshez:
6 tejszínes toffee(kb.6dkg)
12 papírformácska vagy vaj vagy margarin a muffinsütőformához
A Tejszínes toffee-muffin elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát. 2. A tejszínes toffee-kat durvára aprítjuk. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházát, és durvára reszeljük. A lisztet és a sütőport elvegyítjük. 3. A cukrot a tejföllel, a vajjal és a sóval elkeverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztkeveréket, a toffeedarabokat és a reszelt almát gyorsan beledolgozzuk. 4. A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180°C-on (középen, légkeverésnél 160°C) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd kiszedjük, és süteményrácson kihűtjük. 5. A díszítéshez a tejszínes toffee-kat leheletvékonyan felszeleteljük, és a muffinokat velük díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 656f03db60, 2009. ápr. 9. 14:11
A tejszínes toffee-muffin elkészítési módja és hozzávalói.