Húsvéti sárgatúró recept
A Húsvéti sárgatúró hozzávalói:1 liter tej,
10 tojás,
1-2 ek.cukor,
1-2 cs.van.cukor,
csipet só,
mazsola ízlés szerint
A Húsvéti sárgatúró elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, s míg melegszik, egy másik tálban összekeverjük a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Óvatosan a fövő tejbe öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk, le ne égjen. Addíg tart ez a művelet, míg a massza össze nem áll. Ekkor belekavarjuk a mazsolát, és a túrót egy szűrőbe öntjük, és egy tálra vagy lábosra tesszük, hogy jól lecsöpöghessen. Ez akár több óra is lehet, de fontos, hogy az összes savó kicsepegjen. Utána tálra borítjuk a túrót, ami már felvette a szűrő félgömb alakját, így jól szeletelhető. Sonkával tojással elengedhetetlen étele a Húsvétnak.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. ápr. 9. 09:45
A húsvéti sárgatúró elkészítési módja és hozzávalói.