Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Húsvéti sárgatúró recept

Húsvéti sárgatúró recept

A Húsvéti sárgatúró hozzávalói:
1 liter tej,
10 tojás,
1-2 ek.cukor,
1-2 cs.van.cukor,
csipet só,
mazsola ízlés szerint


A Húsvéti sárgatúró elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, s míg melegszik, egy másik tálban összekeverjük a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Óvatosan a fövő tejbe öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk, le ne égjen. Addíg tart ez a művelet, míg a massza össze nem áll. Ekkor belekavarjuk a mazsolát, és a túrót egy szűrőbe öntjük, és egy tálra vagy lábosra tesszük, hogy jól lecsöpöghessen. Ez akár több óra is lehet, de fontos, hogy az összes savó kicsepegjen. Utána tálra borítjuk a túrót, ami már felvette a szűrő félgömb alakját, így jól szeletelhető. Sonkával tojással elengedhetetlen étele a Húsvétnak.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A húsvéti sárgatúró elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook