Erdélyi főtt túrós tekercs recept
Az Erdélyi főtt túrós tekercs hozzávalói:25dkg liszt,
1 tojás,
1/2cs sütőpor,
10dkg vaj,
5dl tej
Töltelékhez:
25dkg túró
5dkg mazsola,
1dl tejföl
1 tojás
12dkg porcukor
1cs.vanillincukor
Az Erdélyi főtt túrós tekercs elkészítési módja:
A lisztből,tojásból sütőporral tésztát gyúrunk,vékonyra nyújtjuk.Amíg a tészta szikkad,elkészítjük a tölteléket.:a porcukrot elkeverjük a tojással,a tejföllel,túróval,és a mazsolával.A vajat felolvasztjuk,ezzel a kinyújtott tésztát megkenjük,majd rátesszük a tölteléket.Összecsavarjuk,és vajjal kikent tepsibe tesszük.A tetejét megkenjük vajjal,és leöntjük a vanillincukorral ízesített tejjel.Közepesen meleg sütőbe tesszük,és kb. egy órát sütjük.Ezalatt a tej elfő,és a tekercsre rózsaszínűre pirul.ferdén szeletelve,porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: erika691230, 2009. ápr. 9. 10:09
Az erdélyi főtt túrós tekercs elkészítési módja és hozzávalói.