Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Virslitokány recept

Virslitokány recept

A Virslitokány hozzávalói:
40dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 kanál sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1dl fehér bor
10dkg konzervborsó
20dkg virsli

bors

köretnek párolt rizs


A Virslitokány elkészítési módja:
A sertéshúst fél cm vastag,2-3cm hosszú csíkokra vágjuk.A finomra vágott hagymát hevített zsírban aranysárgára pirítunk,majd belekeverjük a sűrítettparadicsomot,és az elkapart fokhagymát.Sóval,borssal ízesítjük,és a borral felengedjük.Rövid forralás után után hozzáadjuk a felaprított húst,kevés vizet öntve hozzá készre pároljuk a húst.Fedő alatt lassú tűzön.Közben az elpárolgott levet pótoljuk.Mielőtt a hús teljesen kész,hozzáadjuk a (zsírban átforgatott)karikára vágott virslit és a konzervborsót levével együtt.utána ízesítjük,forrón tálaljuk,párolt rizs körettel.


Kategória: Húsételek receptjei


A virslitokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook