Tejszínes - gombás - baconos csirkemell chilivel recept
A Tejszínes - gombás - baconos csirkemell chilivel hozzávalói:500 g csirke mell filé
100 g szeletelt bacon szalonna
200 g csiperke gomba (konzerv)
2 dl főző tejszín
1 kicsi chili paprika
5-6 kisebb gerezd fokhagyma
rozmaring
só, bors
petrezselyem
olaj
Tálaláshoz:
Brie sajt darabok
A Tejszínes - gombás - baconos csirkemell chilivel elkészítési módja:
1. A szalonnacsíkokat falatokra vágjuk. A fokhagymát és a chilit felszeleteljük. (Ha nem szeretnénk nagyon csípősre, vegyük ki a chili magját!) A húst megmossuk, apró kockára vágjuk. 2. A szalonnát forró olajra helyezzük pirításra, majd hozzátesszük a fokhagymát és a chilit. Amikor megpirult a szalonna, belerakjuk a kockázott csirkemellet, és sülve-főzzük, míg meg nem puhul. Rozmaringgal, borssal, sóval ízesítjük. 3. Félfövésnél a gombát is hozzáadjuk. 4. Ha a husink kész, hozzátesszük a főzőtejszínt, és az apróra vágott petrezselymet, összerottyantjuk. 5. Zöldborsós rizs mellé, Brie sajt a tetejére.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. szept. 2. 10:17
A tejszínes - gombás - baconos csirkemell chilivel elkészítési módja és hozzávalói.