Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sütőtökös gnocchi gombamártással recept

Sütőtökös gnocchi gombamártással recept

A Sütőtökös gnocchi gombamártással hozzávalói:
80 dkg krumpli
kb. 30 dkg liszt

50 dkg sütőtök
A mártáshoz:
30 dkg erdei gomba, vagy konzerv szeletelt csiperke
fél fej hagyma

pirospaprika
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt


A Sütőtökös gnocchi gombamártással elkészítési módja:
A tököt megsütjük. A krumplit megfőzzük, összetörjük, sózzuk. A megsült tök húsát leszedjük a héjáról, a krumplihoz tesszük, és összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz. A tésztát hengerré formázzuk, késsel felvagdossuk, mintha nudlikat csinálnánk. Forrásban levő sós vízbe tesszük. Ha feljönnek a víz tetejére, szűrjük le. A gombamártáshoz kevés olajon megfonnyasztjuk hagymát, rátesszük a feldarabolt gombát, pár perc alatt megpároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk. A végén behabarjuk tejszínes liszttel, forraljuk ki. A gnocchit a gombás szósszal meglocsolva tálaljuk. pirospaprika 1 dl tejszín 1 evőkanál liszt


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sütőtökös gnocchi gombamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook