Sütőtökös gnocchi gombamártással recept
A Sütőtökös gnocchi gombamártással hozzávalói:80 dkg krumpli
kb. 30 dkg liszt
só
50 dkg sütőtök
A mártáshoz:
30 dkg erdei gomba, vagy konzerv szeletelt csiperke
fél fej hagyma
só
pirospaprika
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
A Sütőtökös gnocchi gombamártással elkészítési módja:
A tököt megsütjük. A krumplit megfőzzük, összetörjük, sózzuk. A megsült tök húsát leszedjük a héjáról, a krumplihoz tesszük, és összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz. A tésztát hengerré formázzuk, késsel felvagdossuk, mintha nudlikat csinálnánk. Forrásban levő sós vízbe tesszük. Ha feljönnek a víz tetejére, szűrjük le. A gombamártáshoz kevés olajon megfonnyasztjuk hagymát, rátesszük a feldarabolt gombát, pár perc alatt megpároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk. A végén behabarjuk tejszínes liszttel, forraljuk ki. A gnocchit a gombás szósszal meglocsolva tálaljuk. pirospaprika 1 dl tejszín 1 evőkanál liszt
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 11. 07:12
A sütőtökös gnocchi gombamártással elkészítési módja és hozzávalói.