Tejben-vajban főtt csirkecomb recept
A Tejben-vajban főtt csirkecomb hozzávalói:1 kg csirkecomb (alsó/ felső/ egész)
só
bors
1 ek morzsolt zsálya
2 ek friss citromlé
1 kk mustár
7-8 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3-4 dl tej
olívaolaj
1-2 ek vaj
A Tejben-vajban főtt csirkecomb elkészítési módja:
1. A húsokat megmossuk (és tisztítjuk, ha szükséges). 2. Sózzuk, borsozzuk a combokat. 3. Az összes fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, szeleteljük, és olajon megpirítjuk egy nagy serpenyőben. 4. A hagymákat kihalásszuk az olajból, és félretesszük. Később majd a szószhoz fogjuk keverni. 5. A fűszerezett combokat a forró olajba helyezzük, oldalanként 4-5 percig sütjük őket. 6. A combokra öntjük a tejet, rájuk dobjuk a vajat. Körülbelül a felükig érjen a tej. Főzés közben pótolható, ha kevésnek találjuk. 7. Az eredeti receptben itt következik a citromhéj. Hozzáadhatunk a szószhoz 3-4 db 5 cm-es citromhéjat, amelyet késsel vagy krumplihámozóval hántunk le a citromról. * Én itt 2 ek citromlevet és 1 kk mustárt kevertem a szószhoz. 8. Hozzáadjuk a pirított hagymákat (fokhagyma, vöröshagyma) és az egy evőkanál zsályát. 9. A comb nagyságától (típusától) függően 25-30 (akár 40) percig főzzük tovább a húsokat félig lefedve, időnként forgatva. 10. Ha a tej elfő, pótoljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. aug. 31. 17:21
A tejben-vajban főtt csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.