Mákos csirke recept
A Mákos csirke hozzávalói:Csirkecombok, ahányat akarsz, tojás, liszt, mák
/4 egész,de félbevágott combhoz nekem 13 dkg mák fogyott el./
A Mákos csirke elkészítési módja:
Rántott csirkét készítünk, csak prézli helyett mákot használunk. A megmosott, megszárított combokat besózod, megforgatod lisztben, felvert tojásban, majd mákban. Nem darált és cukrozott mákot használunk hozzá. Ha mindez megvan,akkor szokásos módon kisütöd,fontos,hogy lassú tűzön süsd,hogy átsüljön teljesen a hús.Ez kb.30-35 perc.
Sült burgonyával és borban főtt fűszeres szilvapéppel tálaltam.
Ha nem készítesz szilvapépet,akkor burgonyapürét,vagy párolt zöldségeket ajánlok.
A receptet a neten találtam,de a szilvapép ötlete az enyém.
Érdemes elkészíteni,nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. aug. 29. 13:14
A mákos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.