Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mákos csirke recept

Mákos csirke recept

A Mákos csirke hozzávalói:
Csirkecombok, ahányat akarsz, tojás, liszt, mák

/4 egész,de félbevágott combhoz nekem 13 dkg mák fogyott el./


A Mákos csirke elkészítési módja:
Rántott csirkét készítünk, csak prézli helyett mákot használunk. A megmosott, megszárított combokat besózod, megforgatod lisztben, felvert tojásban, majd mákban. Nem darált és cukrozott mákot használunk hozzá. Ha mindez megvan,akkor szokásos módon kisütöd,fontos,hogy lassú tűzön süsd,hogy átsüljön teljesen a hús.Ez kb.30-35 perc.

Sült burgonyával és borban főtt fűszeres szilvapéppel tálaltam.

Ha nem készítesz szilvapépet,akkor burgonyapürét,vagy párolt zöldségeket ajánlok.

A receptet a neten találtam,de a szilvapép ötlete az enyém.

Érdemes elkészíteni,nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A mákos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook