Tejfölös tőkehalpaprikás recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejfölös tőkehalpaprikás hozzávalói:
50 dkg natúr tőkehalfilé vagy más tengeri halfilé
5-6 dkg füstölt szalonna
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
némi liszt
2 ek. étolaj
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, őrölt kömény, őrölt bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika, friss vagy szárított kapor
A Tejfölös tőkehalpaprikás elkészítési módja:
Először a megpirítom a felkockázott füstölt szalonnát az étolajon, majd a beleteszem a megtisztított és felszeletelt vöröshagymát. Pár perc után már mehet is bele a megtisztított és felaprított zöldpaprika és a paradicsom. Pár perc pirítás után a nagyobb darabokra vágott halfilét is teszem bele. 5 percig párolom, majd egy kevés liszttel megstaubolom, elkeverem és a tejfölt is hozzáadom. Már csak fűszerezni kell és max. 5 perc párolás után el is készült ez a különleges és nagyon finom halétel. Nokedli vagy főtt durumtészta is jól illik mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. aug. 6. 17:46
A tejfölös tőkehalpaprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.