Zöldborsókrém pirítóssal recept
20 perc
Kalóriaszegény
A Zöldborsókrém pirítóssal hozzávalói:
30 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
1 csokor petrezselyem
4 ek olívaolaj
5 dkg reszelt sajt
1 db citrom
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors
4 szelet kenyér
2 ek étolaj
1 gerezd fokhagyma
5 dkg mozzarella
A Zöldborsókrém pirítóssal elkészítési módja:
A felengedett zöldborsót néhány percig megblansíroztam, majd egy tálba tettem. Hozzáadtam a megmosott, finomra vágott petrezselymet 3 evőkanál olívaolajjal, 3 dkg reszelt sajttal és a citrom kifacsart levével együtt. Sóztam és borsoztam, majd botmixerrel pürésítettem. A kenyérszeleteket megpirítottam a felforrósított étolajon, azután papírtörlőre szedtem őket, és a meghámozott fokhagymával bedörzsöltem. A zöldborsókrémet rájuk simítottam, elosztottam rajta a felszeletelt mozzarellát, meghintettem a maradék reszelt sajttal, végül meglocsoltam a megmaradt olívaolajjal.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. júl. 18. 19:24
A zöldborsókrém pirítóssal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.