Házi hummusz recept





1 konzerv csicseriborsó (800 g)
5 ek.tahini (szezám paszta)
1 dl olívaolaj
1 db citrom
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, római kömény
A Házi hummusz elkészítési módja:
A konzervet leszűrtem és a levét félretettem. A csicseriborsóhoz hozzáadtam a tahinit, a citrom levét, a fokhagymát, az olaj felét, a fűszereket, majd egy késes aprítóval krémesre dolgoztam. Amikor már eléggé krémes, akkor több részletben, tovább turmixolva hozzádolgoztam a maradék étolajat. Ha nem lenne elég krémes, akkor a konzerv levével, vagy tahinivel vagy olívaolajjal tehetjük ízlésünknek megfelelően krémessé. Pirítósra kenve fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. máj. 12. 19:03
A házi hummusz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.