Rántott tejbegríz recept



1 liter tej
30 dkg búzadara
2 db tojás
panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
sütéshez: étolaj, 1 ek. őrölt fahéj, 1 ek. cukor, 2 ek. porcukor, csipetnyi patikasó
A Rántott tejbegríz elkészítési módja:
A tejet odatettem főni, és folytonos keverés mellett beleszórtam a darát. Felfőztem, majd a tűzről lehúztam és lefedtem. Ahogy kicsit kihűlt, elkevertem benne a tojássárgákat, a cukrot és a sót. A masszát kissé kivizezett közepes tepsibe terítettem kb. 2 cm vastagon, és hagytam kihűlni. Utána tetszőleges kockákra vágtam és a kockákat egyenként bepaníroztam, majd forró olajban mindkét oldalukat szép világos barnára sütöttem. Fahéjas porcukorral meghintettem. Melegen és hidegen is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. máj. 5. 13:06
A rántott tejbegríz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.