Káposztás-sajtos csiga recept

A Káposztás-sajtos csiga hozzávalói:
1 cs. friss leveles tészta
30 dkg fejes káposzta
2 ek. cukor
2 ek. étolaj
2 ek. olvasztott vaj
3 ek. tejföl
3 dkg reszelt sajt
patikasó, őrölt bors

A Káposztás-sajtos csiga elkészítési módja:
Először a káposztát felszeleteltem (lehet reszelni is), majd az étolajon a cukorral, a fűszerekkel közepesen barnára pirítottam. A leveles tésztát kitekertem a sütőpapíron. Megkentem a tejföllel, egyenletesen rászórtam a kihűlt káposztát. Ezután a tésztát feltekertem és vékonyan bevajaztam. Éles késsel 2-3 cm-es szeletekre vágtam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A tetejét megszórtam a sajttal. 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütöttem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jún. 5. 16:15
A káposztás-sajtos csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.