Mexikói zöldségragu recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Mexikói zöldségragu hozzávalói:
1 nagyobb fej hagyma
1 db paprika
2 db paradicsom
1 konzerv (400 g) vörösbab
1 konzerv (300 g) kukorica
2 ek. olívaolaj
ízlés szerint: patikasó, mexikói fűszerkeverék, chil,
A Mexikói zöldségragu elkészítési módja:
A konzerveket leszűrtem és lecsepegtettem. A hagymát, paprikát feldaraboltam. Az olívaolajon a fűszerekkel együtt elkezdtem közepes hőfokon pirítani. Mikor a hagyma és paprika kicsit megpuhult (kb. 5 perc), hozzáadtam a darabolt paradicsomot, és újabb pár percig tovább pirítottam, Ezután hozzáöntöttem a babot, a kukoricát, jól összeforgattam, és kb. 15 perc alatt összefőztem az egészet. Ha nem elég sós vagy fűszeres, sózzuk, fűszerezzük még és készen is van. Én ezúttal barna rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. máj. 28. 16:25
A mexikói zöldségragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.