Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Baconos, sonkás, sajtos csiga recept

Baconos, sonkás, sajtos csiga recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Baconos, sonkás, sajtos csiga hozzávalói:
1 csomag leveles tészta,
pár szeletelt bacon,
15 dkg sonka,
10 dkg reszelt sajt,
3 dkg olvasztott vaj,
ízlés szerint fűszerek: kevés patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
a tetejére: 1 tojásfehérje


A Baconos, sonkás, sajtos csiga elkészítési módja:
A sonkát és a bacont egész apróra vágtam. A leveles tésztát kiterítettem, egyenletesen megkentem a tetejét olvasztott vajjal, majd elosztottam a tetején az apróra vágott sonkát és a bacont. Fűszereztem és megszórtam a reszelt sajttal. Ezután a tésztát szorosan felcsavartam, aztán szélesebb szeletekre vágtam. A tekercseket sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam és a tetejüket megkentem tojásfehérjével, majd 190 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem. Aki szereti a feltekerés előtt csepegtethet rá kethcupot is. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A baconos, sonkás, sajtos csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook