Hideg joghurtos uborkaleves recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Hideg joghurtos uborkaleves hozzávalói:
2 db kígyóuborka,
4 dl natúr joghurt,
1 dl tejszín,
2 ek. vágott petrezselyem,
2 ek. friss, vágott kapor
Ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, citromlé, pirított vágott dió, olívaolaj
A Hideg joghurtos uborkaleves elkészítési módja:
Az uborkákat meghámoztam és apróra kockáztam. Pár vékony szeletet félretettem a díszítéshez. A felkockázott uborkához hozzáadtam a petrezselymet, a joghurtot, a tejszín és a fűszereket, majd turmixgépben krémes állagúvá dolgoztattam. Tálaláskor megszórtam kaporral és száraz serpenyőben pirított, apróra vágott dióval. Végül pár csepp olívaolajat csepegtettem a tetejére. Aki szereti egy kevés vékony csíkokra vágott sós lazacot is adhat még hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 3. 18:06
A hideg joghurtos uborkaleves elkészítési módja és hozzávalói.