Virslis bableves recept





40 dkg tarkabab,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 pár virsli,
2 dl tejföl,
1-2 babérlevél,
2 ek. libazsír,
2 ek. liszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Virslis bableves elkészítési módja:
A babot egy éjszakára beáztattam, majd feltettem főni. Beledobtam a babérlevelet, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. Puhára főztem a babot, közben ha szükséges volt az elfőtt vizet pótoltam. A rántáshoz a lisztet világosra pirítottam a zsíron, lehúztam a tűzről és hozzáadtam a pirospaprikát. Kivettem 2 merőkanálnyit a levesből, felhígítottam vele a rántást és a forrásban lévő levest besűrítettem vele. Beleszeltem a virsliket is és fűszereztem. Közben a tejfölt elkevertem kevés levessel, majd visszaöntöttem és felforralás után pár perccel tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 4. 21:32
A virslis bableves elkészítési módja és hozzávalói.