Lazac steak recept
A Lazac steak hozzávalói:80 dkg bőrös lazacfilé
só, őrölt bors
10 dkg vaj
1 citrom
A Lazac steak elkészítési módja:
A lepikkelyezett, megmosott lazacot papírtörlővel megszárítgatom; a bőrös felükön ferde vágásokat ejtek, így nem fog sütés közben pöndörödni. Bedörzsölöm sóval, borssal majd 3 cm-es csíkokra szeletelem. Egy serpenyőben felforrósított vajra a bőrös felükkel lefelé beleteszem a halakat, és pirítani kezdem. A bőrnek ropogósra kell sülnie, a húsnak pedig a közepéig át kell fehérednie, ami a szeletek vastagságától függően 5-10 percig tart. Megfordítom, ráfacsarom a citrom levét, ha szükséges pótolom a vajat, és ezt a felét is addig pirítom, amíg a hús egészen ki nem fehéredik.
Tetszőleges zöldségkörettel tálalhatjuk; én édesburgonya vagy sárgarépa pürével szoktam.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. júl. 21. 18:29
A lazac steak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.