Kapros harcsapaprikás recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kapros harcsapaprikás hozzávalói:
1/2 kg harcsafilé
2 dl tejföl
1 db nagyobb vöröshagyma
2 ek. étolaj
1 ek. libazsír
1 ek liszt
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, kaporlevél
A Kapros harcsapaprikás elkészítési módja:
Először a harcsfilét aprítottam kisebb kockákra. Majd a megtisztított és felkockázott vöröshagymát dinszteltem meg a zsiradékon. Utána már adtam is hozzá a harcsafilét és pár percig pirítottam, majd egy kevés vizet öntöttem alá, fűszereztem és kis lángon pároltam tovább 10-12 percig, néha megkevergetve. Közben a lisztet elkevertem a tejföllel és hozzáadtam a harcsához. Egy-két percig még forraltam és el is készült ez a nagyon finom harcsapaprikás. Túlfőzni nem szabad, mert csak szétesik a hal. Köretként ezúttal tarhonyát készítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 25. 19:24
A kapros harcsapaprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.