Tejszínes csirkemell zöldborsóval recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejszínes csirkemell zöldborsóval hozzávalói:
2 db kisebb csirkemellfilé
50 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 nagy csokor petrezselyemzöld
csipetnyi cukor, ízlés szerint patikasó
A Tejszínes csirkemell zöldborsóval elkészítési módja:
A csirkemelleket vékony csíkokra vágtam. Megsóztam és pár percig állni hagytam. Közben a petrezselyemzöldet nagyon finomra vágtam. A melegített vajon a csíkokra vágott csirkehúst fehéredésig pirítottam. Közben néhányszor megkevertem, hogy a hús egyenletesen süljön. Ezután a zöldborsót ráöntöttem, rálocsoltam a tejszínt, megsóztam és fedő alatt, kis lángon, gyakori keverés közben puhára pároltam. Amikor a levét már majdnem elfőtte, megszórtam a petrezselyemzölddel és csipetnyi cukorral. Ezután alaposan átforgattam. A tányéron megszórtam reszelt sajttal. Párolt rizst kínáltam mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 21. 14:14
A tejszínes csirkemell zöldborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.