Gombás csirkevagdalt recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gombás csirkevagdalt hozzávalói:
1 db csirkemellfilé
20 dkg gomba
2 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és törött fekete bors
liszt a bundázáshoz
olaj a sütéshez
A Gombás csirkevagdalt elkészítési módja:
A csirkemellet a tisztított gombával együtt kétszer átdaráltam. Hozzákevertem a finomra vágott petrezselyemzöldet, a szétzúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a tejföllel meg a nyers tojásokkal összedolgoztam. Addig gyúrtam a masszát, amíg az összes folyadékot felvette, és formázhatóvá nem vált. (Ha túl híg egy kevés lisztet adhatunk hozzá.) Ezután vizes kézzel pogácsákat formáltam belőle, majd lisztben megmártva, bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöttem. Bármilyen köret és saláta illik mellé. Hidegen is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 17. 17:06
A gombás csirkevagdalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.