Birsalmás csirkemáj recept



8 db csirkemáj
1 db közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte)
5-6 dkg füstölt szalonna
1 ek. liszt
1 kis fej vöröshagyma
1-2 teáskanál cukor
ízlés szerint: patikasó és őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt szegfűszeg
A Birsalmás csirkemáj elkészítési módja:
A füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágtam, zsírját kiolvasztottam, majd a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztottam rajta. Ezután hozzátettem a meghámozott, kicsumázott és vékony gerezdekre szeletelt birsalmát. Pirítottam néhány percig, majd fűszereztem. Ezután a birsalmát kivettem a serpenyőből és melegen tartottam. Helyére dobtam az előzőleg lisztben megforgatott csirkemájakat és közepes hőfokon, hirtelen mindkét oldalát lepirítottam. A májhoz tettem a birsalmát, összeforraltam, majd a birsalma savanyú ízét kevés cukorral szelídítettem. Párolt rizs illik mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 15. 19:16
A birsalmás csirkemáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.