Tárkonyos csirkezúza recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tárkonyos csirkezúza hozzávalói:
50 dkg csirkezúza
1 ek. finomra vágott friss tárkonylevél
1 tk. tárkonyecet
1 dl tejszín
1 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, cuko,
A Tárkonyos csirkezúza elkészítési módja:
A megtisztított és feldarabolt csirkezúzát annyi hideg vízbe tettem, amennyi jól ellepte, és megsóztam. Fedő alatt puhára főztem (az elfőtt levét apránként pótoltam). Ezután ízesítettem a tárkonnyal és a tárkonyos ecettel, belekeverem a zúzott fokhagymát, majd a liszttel simára kevert tejföllel behabarva jól kiforraltam. Végül a tejszínt is belekevertem, és mártás sűrűségűre forraltam. Nagyra szaggatott daragaluskával vagy párolt rizzsel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 14. 17:03
A tárkonyos csirkezúza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.