Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tárkonyos csirkezúza recept

Tárkonyos csirkezúza recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tárkonyos csirkezúza hozzávalói:
50 dkg csirkezúza
1 ek. finomra vágott friss tárkonylevél
1 tk. tárkonyecet
1 dl tejszín
1 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, cuko,


A Tárkonyos csirkezúza elkészítési módja:
A megtisztított és feldarabolt csirkezúzát annyi hideg vízbe tettem, amennyi jól ellepte, és megsóztam. Fedő alatt puhára főztem (az elfőtt levét apránként pótoltam). Ezután ízesítettem a tárkonnyal és a tárkonyos ecettel, belekeverem a zúzott fokhagymát, majd a liszttel simára kevert tejföllel behabarva jól kiforraltam. Végül a tejszínt is belekevertem, és mártás sűrűségűre forraltam. Nagyra szaggatott daragaluskával vagy párolt rizzsel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A tárkonyos csirkezúza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook