Csirke almamártással recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirke almamártással hozzávalói:
60 dkg csirkemellfilé
40 dkg alma
2 dkg liszt
1 dl tejföl
2 ek. étolaj
ízlés szerint: citromlé, szegfűszeg, fahéj, só, bors
A Csirke almamártással elkészítési módja:
A kimagozott, feldarabolt almákat lassú tűzön főztem annyi vízben, amennyi ellepte és közben csipet sóval, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, édesítőszerrel ízesítettem. Amikor félig megpuhult, tejfölös habarással besűrítettem és összeforraltam. A mellszeleteket sóval, borssal megszórtam és pici olajjal megkent alufóliába csomagolva a szeleteket sütőben megsütöttem. Tálaláskor a csirkeszeletet tányérra raktam és az almamártással leöntöttem. Főtt burgonyát kínáltam mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 7. 18:55
A csirke almamártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.