Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás, serpenyős egytál recept

Sonkás, serpenyős egytál recept

Elkészítési idő 50 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Sonkás, serpenyős egytál hozzávalói:
60 dkg burgonya
1 csokor újhagyma
1 db kisebb cukkini
15 dkg füstölt-főtt sonka
3 db tojás
2 ek. étolaj
ízlés szerint : patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél


A Sonkás, serpenyős egytál elkészítési módja:
A burgonyát alaposan megmostam és héjában félpuhára főztem. Ezután leszűrtem, majd miután kissé kihűlt, meghámoztam és felkarikáztam. A hagymát megtisztítottam, felkarikáztam. A cukkinit megmostam, felkockáztam a sonkával együtt. A tojásokat habosra kevertem egy kevés sóval. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítottam az olajat, és megpirítottam rajta a hagymát. Hozzáadtam a cukkinit, aztán addig pirítottam, míg a nedvesség elpárolgott. Ezután óvatosan hozzáforgattam a krumplit, fűszereztem és kissé rázogatva aranyszínűre pirítottam. Hozzákevertem a sonkát és a felvert tojást, majd addig sütöttem, amíg a tojás megszilárdult, a sonka megpirult. Petrezselyemlevélkékkel díszítettem a sonkás serpenyős egytálat.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás, serpenyős egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook