Sonkás, serpenyős egytál recept
50 perc
Zsírszegény
A Sonkás, serpenyős egytál hozzávalói:
60 dkg burgonya
1 csokor újhagyma
1 db kisebb cukkini
15 dkg füstölt-főtt sonka
3 db tojás
2 ek. étolaj
ízlés szerint : patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél
A Sonkás, serpenyős egytál elkészítési módja:
A burgonyát alaposan megmostam és héjában félpuhára főztem. Ezután leszűrtem, majd miután kissé kihűlt, meghámoztam és felkarikáztam. A hagymát megtisztítottam, felkarikáztam. A cukkinit megmostam, felkockáztam a sonkával együtt. A tojásokat habosra kevertem egy kevés sóval. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítottam az olajat, és megpirítottam rajta a hagymát. Hozzáadtam a cukkinit, aztán addig pirítottam, míg a nedvesség elpárolgott. Ezután óvatosan hozzáforgattam a krumplit, fűszereztem és kissé rázogatva aranyszínűre pirítottam. Hozzákevertem a sonkát és a felvert tojást, majd addig sütöttem, amíg a tojás megszilárdult, a sonka megpirult. Petrezselyemlevélkékkel díszítettem a sonkás serpenyős egytálat.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 12. 14:35
A sonkás, serpenyős egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.