Krémsajtos csirkemell recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Krémsajtos csirkemell hozzávalói:
2 db kicsi csirkemellfilé
20 dkg krémsajt
5 dkg darált dió
1 gerezd fokhagyma
3 dl tej
5 dkg vaj
1 csokor snidling
Ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
A Krémsajtos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágtam. Megsóztam és vajon mindkét oldalukat átsütöttem. Áttettem egy tűzálló tálba, leöntöttem a szerecsendió-virággal, a tisztított, tört fokhagymával ízesített tejjel. 20 percig kis lángon pároltam, közben időnként megkevertem, nehogy leégjen. Amikor a hús már puha lett, lecsöpögtetem és másik tálba áttettem. Valamennyi szeletet megkentem a darált dió, a megsózott krémsajt és a csirkemell sütése után visszamaradt zsiradék keverékével, és fedetlenül a forró sütőbe tettem. 10 percnyi pirítás után ropogósra sült szalmaburgonyával és paradicsomsalátával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 16. 18:30
A krémsajtos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.