Jércemellcsíkok kukoricával recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Jércemellcsíkok kukoricával hozzávalói:
2 db nagyobb jércemellfilé
1 doboz konzerv csemege kukorica
5 dkg vaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1 ek. liszt
1 kk. curry
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint: só és őrölt színes bors
A Jércemellcsíkok kukoricával elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítottam és nagyon apróra vágtam. A megmelegített vajon üvegesre fonnyasztottam, majd hozzátettem a vékony csíkokra metélt jércemellet. Megsóztam, borssal és curryvel megszórtam, erős tűzön lepirítottam. Közben állandóan kevergettem, hogy a húscsíkok egyenletesen piruljanak. Ezután liszttel meghintettem, és néhány percig tovább sütöttem, majd a konzerv kukoricát levével együtt hozzáöntöttem. Rálocsoltam a tejszínt és fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároltam. Mielőtt teljesen elkészült, megszórtam a nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel, és lefedve állni hagytam néhány percig. Pikáns befőttet és párolt rizst kínáltam hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 19. 14:46
A jércemellcsíkok kukoricával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.