Szilvával töltött jércemell recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Szilvával töltött jércemell hozzávalói:
2 db kisebb csirkemellfilé
1 kis üveg vörösboros aszalt szilva
1 db tojás
3-4 ek. liszt
1 dl tej
2 szem összetört szegfűszeg
1 ek. sós mogyoró (vagy mandula)
ízlés szerint patikasó és őrölt fehérbors, olaj a sütéshez
A Szilvával töltött jércemell elkészítési módja:
A csirkemelleket megfeleztem. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiklopfolgattam, de ügyeltem arra, hogy ne szakadjon el és tölthető legyen. Az aszalt szilvát a levétől leszűrtem és a mag helyéré darált sós mogyorót tettem. Az éles, hegyes késsel felszúrt csirkemelldarabba pár szem töltött szilvát tettem, majd a nyílást hústűvel vagy hurkapálca-darabkával megtűztem (hogy a szilva ne essen ki belőle). A tojást habosra vertem, megfűszereztem a szegfűszeggel, a borssal, majd 1 dl vörösboros szilvalével és annyi liszttel kevertem össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kaptam. A töltött húsdarabokat először jól megsóztam, azután lisztbe majd a tésztába mártottam, és bő, forró olajban, takaréklángon világosbarnára sütöttem. Párolt rizs illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 22. 18:51
A szilvával töltött jércemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.