Kedvenc kocsonyám recept




A Kedvenc kocsonyám hozzávalói:
2 kg sertésköröm
1 db sertésfül
1/2 kg sertésdagadó
fél db füstölt hátsó csülök
2-3 db keményre főtt tojás
1 fej fokhagyma
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika

A Kedvenc kocsonyám elkészítési módja:
Először a fokhagymát megpucolom, a dagadót felkockázom, majd valamennyi hozzávalót felteszem egy nagy (8 literes) kuktába főni kb. 3 liter vízzel. Kb. 2 óra alatt puhul meg minden. Kukta nélkül 3-4 óra lenne a sima főzés idő. Utána minden "alkatrészt" kiteszek egy nagy tálba és amikor kihűlt eltávolítok minden csontot belőle. (Úgy szeretjük, ha késsel és villával szeletelni lehet a kész kocsonyát.) A főzőlevet fűszerezem és miután egyenletesen elosztottam a húsokat minden tányérba rámerem a kézmelegre hűlt főzőlevet. Ezután a felszeletelt tojásokat is egyenletesen szétosztom a tányérokba. Végül egy csipetnyi fűszerpaprikát szórok a tetejükre és már mehet is legalább 4 órára a hűtőbe.
Néha külön főzök bele 2-2 szál sárgarépát és fehérrépát is. Úgy is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 23. 13:05
A kedvenc kocsonyám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.