Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kedvenc kocsonyám recept

Kedvenc kocsonyám recept


Elkészítési idő 130 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kedvenc kocsonyám hozzávalói:
2 kg sertésköröm
1 db sertésfül
1/2 kg sertésdagadó
fél db füstölt hátsó csülök
2-3 db keményre főtt tojás
1 fej fokhagyma
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika


Kedvenc kocsonyám

A Kedvenc kocsonyám elkészítési módja:
Először a fokhagymát megpucolom, a dagadót felkockázom, majd valamennyi hozzávalót felteszem egy nagy (8 literes) kuktába főni kb. 3 liter vízzel. Kb. 2 óra alatt puhul meg minden. Kukta nélkül 3-4 óra lenne a sima főzés idő. Utána minden "alkatrészt" kiteszek egy nagy tálba és amikor kihűlt eltávolítok minden csontot belőle. (Úgy szeretjük, ha késsel és villával szeletelni lehet a kész kocsonyát.) A főzőlevet fűszerezem és miután egyenletesen elosztottam a húsokat minden tányérba rámerem a kézmelegre hűlt főzőlevet. Ezután a felszeletelt tojásokat is egyenletesen szétosztom a tányérokba. Végül egy csipetnyi fűszerpaprikát szórok a tetejükre és már mehet is legalább 4 órára a hűtőbe.

Néha külön főzök bele 2-2 szál sárgarépát és fehérrépát is. Úgy is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A kedvenc kocsonyám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook