Tengeri halpogácsa recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tengeri halpogácsa hozzávalói:
1 doboz paradicsomos halkonzerv
2 dl főtt (párolt) rizs
2 db egész tojás
10 dkg zsemlemorzsa
fél citrom leve
1 kk. reszelt citromhéj
2 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Tengeri halpogácsa elkészítési módja:
A halkonzervet kibontottam és a levét leszűrtem. Mély tálba öntöttem a párolt rizst, rászórtam a darabokra vágott halat, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Ráöntöttem a hal levét, acitromlevet, citromhéjat és a feltört, nyers (felveretlen) tojásokat. Megsóztam, beleszórtam pár kanál zsemlemorzsát, és az egészet alaposan összedolgoztam. Nedves kézzel kis pogácsákat formáztam a rizses-halas masszából, végül kevés zsemlemorzsában megforgatva a 180 fokos olajban szép pirosra megsütöttem (7-8 perc). Salátával vagy mártással tálalhatjuk. Hidegen is, melegen is nagyon jó. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem drága, ám finom étel.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 2. 15:48
A tengeri halpogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.