Birkapörkölt recept




1-1,5 kg vegyes, csontos birkahús
10 dkg zsír vagy olaj
2-3 fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
ízlés szerint: só, fűszerpaprika, őrölt bors, cseresznyepaprika, mustár, vörösbor
A Birkapörkölt elkészítési módja:
A húst gondosan megmostam, a faggyús részt eltávolítottam és a húst feldaraboltam. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároltam, a tűzről levéve megszórtam pirospaprikával, beletettem az előkészített húst, és jól átkevertem. Felöntöttem kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, és ízesítettem sóval, kevés mustárral. Hozzáadtam a megmosott, felszeletelt paradicsomot és zöldpaprikát, a cseresznyepaprikát, és lassú tűzön készre főztem. Főzés közben az elpárolgott vizet pótoltam. Ha szükséges volt, még utánaízesítettem. Sós vízben főtt burgonyával, forrón tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 29. 19:04
A birkapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.