Almás csirkemell recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Almás csirkemell hozzávalói:
2 kicsi csirkemellfilé
50 dkg alma
2 ek. liszt
1 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér
ízlés szerint: patikasó és törött fehér bors, kevés cukor
Az Almás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét szeleteket vágtam és megsóztam. Tűzálló tálba fektettem a felét, és beborítottam a meghámozott, kicsumázott és gerezdekre vágott alma felével. Csipet sóval és cukorral megszórtam, majd a maradék mellszeletekkel és az almával folytattam a rétegezést. Ezután belekevertem a tejszínbe a fűszereket, kevés sót és cukrot is adtam hozzá, majd rálocsoltam. A tálat szorosan lefedtem és előmelegített, forró sütőben 45 percig közepes lángon pároltam. A sütés befejeztével a fedőt levettem a tálról, rászórtam az ételre a reszelt sajtot, és csak annyi időre tettem vissza a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Párolt rizzsel kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 26. 19:36
Az almás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.