Serpenyős burgonya recept



1 kg burgonya
10 dkg zsír vagy étolaj
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: patikasó, fűszerpaprika, őrölt bors
A Serpenyős burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítottam, megmostam és hasábokra vágtam. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát egy nagyobb serpenyőben a zsíron üvegesre pároltam, hozzáadtam a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, és kissé tovább pirítottam. A tűzről levéve hozzákevertem a hasábokra vágott burgonyát. Jól átforgattam, majd annyi vizet öntöttem rá, hogy majdnem ellepje. Hozzáadtam a megmosott, felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, ízlés szerint fűszereztem és fedő alatt készre főztem.
A serpenyős burgonyát gazdagíthatjuk karikára vágott debreceni páros kolbásszal vagy füstölt kolbászkarikákkal.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 28. 18:14
A serpenyős burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.