Aszalt szilvás borleves recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Aszalt szilvás borleves hozzávalói:
5 dl édes fehérbor
1 db biocitrom
1-2 darabka fahéj
3-4 db szegfűszeg
3-4 db szegfűbors
10 dkg kimagozott, puha aszalt szilva
1 tk. só
2 db tojássárgája
3-4 ek. kristálycukor
2 dl főzőtejszín
3-4 ek. tejszínhab a tetejére
Az Aszalt szilvás borleves elkészítési módja:
4 dl borhoz 3 dl vizet öntöttem, belefacsartam a citrom levét, belereszeltem a héját, beletettem a fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, sót, majd felforraltam és 1-2 percig főztem. A szilvákat leöblítettem, kisebb darabokra vágtam és a levesbe szórtam. A 2 tojássárgáját habosra kevertem a cukorral, a tejszínnel és a maradék borral hígítottam, majd a leveshez öntöttem. Kevergetés közben, kis lángon addig főztem, amíg kissé besűrűsödött, de vigyáztam, hogy ne forrjon föl, mert akkor összeugrik. Forrón tálaltam, a tetejét tejszínhabbal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 31. 18:40
Az aszalt szilvás borleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.