Részeges eperleves recept
190 kcal
20 dkg eper
1 dl száraz fehérbor
édesítőszer
negyed citrom
darabka fahéj
1 szem szegfűszeg
A Részeges eperleves elkészítési módja:
A citromot mosd meg, héját reszeld le és nyomkodd ki a levét. Egy lábosba öntsd bele a bort, add hozzá a fűszereket és a citromlevet. Forrald fel, majd 10 percig főzd lefedve, lassú tűzön. Ha kész, hagyd kihűlni. Az epret mosd meg, csöpögtesd le és vágd negyedekre. Tedd mélytányérba és öntsd rá a borlevet.
Tálaláskor díszítsd mentalevéllel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2008. júl. 14. 13:58
A részeges eperleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.