Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Részeges eperleves recept

Részeges eperleves recept

Kalória 190 kcal

A Részeges eperleves hozzávalói:
20 dkg eper
1 dl száraz fehérbor
édesítőszer
negyed citrom
darabka fahéj
1 szem szegfűszeg


A Részeges eperleves elkészítési módja:
A citromot mosd meg, héját reszeld le és nyomkodd ki a levét. Egy lábosba öntsd bele a bort, add hozzá a fűszereket és a citromlevet. Forrald fel, majd 10 percig főzd lefedve, lassú tűzön. Ha kész, hagyd kihűlni. Az epret mosd meg, csöpögtesd le és vágd negyedekre. Tedd mélytányérba és öntsd rá a borlevet.

Tálaláskor díszítsd mentalevéllel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A részeges eperleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook