Töltött pontyfilé recept
80 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Töltött pontyfilé hozzávalói:
4 szelet pontyfilé (kb. 50 dkg)
15 dkg gomba
1 db tojás
2 ek. étolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés zsemlemorzsa
ízlés szerint: szárított petrezselyem, patikasó, őrölt bors
a mártáshoz:
2 dl tejszín
1 ek. finomliszt
1 tk. szárított kapor
1 db halászlékocka
A Töltött pontyfilé elkészítési módja:
A halszeleteket sűrűn beirdaltam, ügyelve arra hogy a bőrt ne vágjam át és megsóztam. A töltelékhez finomra vágott hagymát olajon üvegesre fonnyasztottam, majd rátettem a vékonyra szeletelt gombát. sóztam, borsoztam, rászórtam a petrezselymet, és fedő alatt megpároltam. Amikor kihűlt hozzákevertem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítettem. A tölteléket rákentem a halszeletekre. Felcsavartam és alufóliába csomagoltam. A végeket alaposan összenyomtam, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe tettem a csomagokat, és az újra forrástól számított 25 percig főztem. Ezután óvatosan kivettem a léből, és kihűtöttem. Új, tiszta alufóliába átcsomagoltam és a mélyhűtőben fél óráig dermesztettem. Kibontva felszeleteltem és tűzálló tálra helyeztem. Közben elkészítettem a mártást: a halászlékockát 2 dl vízben feloldottam és felforraltam. Hozzáöntöttem a lisztel simára kevert tejszínt, beleszórtam a kaprot, és kevergetve jól kiforraltam. Végül a mártást a sütőben átforrósított halszeletekre öntöttem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 3. 13:48
A töltött pontyfilé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.