Csőben sült harcsa recept
50 perc
A Csőben sült harcsa hozzávalói:
50 dkg harcsafilé
1 dl fehérbor
1 db biocitrom
50 dkg főtt burgonya
A mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
1 dl tejszín
3 db tojássárgája
5 dkg reszelt sajt
A Csőben sült harcsa elkészítési módja:
A harcsafilét egyenlő nagyságú szeletekre felvágtam, majd megsóztam és félretettem. Jól kivajazott tűzálló tálba a karikákra vágott főtt burgonyát úgy rendeztem el, hogy a halat a tál közepére helyezhessem. Közben egy kivajazott edényben a fehérborral, a citrom levével pár perc alatt megpároltam a szeletekre vágott harcsát. Ezután lapátkanállal kiszedtem és az előkészített tálba a burgonyaszeletekkel bélelt tál közepére sorban elhelyeztem. A vajból, lisztből, tejből, tejszínből, tojássárgájából mártást készítettem és a tálba öntöttem. A tetejét a sajttal megszórtam és középmeleg sütőben szép pirosra sütöttem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. febr. 15. 11:52
A csőben sült harcsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.