Gyors káposztasaláta recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gyors káposztasaláta hozzávalói:
fél fej édes káposzta (kb. 1 kg)
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 l víz
0,5 dl almaecet
0,5 dl citromlé
2-3 ek. cukor (vagy édesítőszer)
ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt bors, kaporlevél, petrezselyemlevél
A Gyors káposztasaláta elkészítési módja:
A káposztát késsel vékonyan felszeleteltem (lehet reszelni is). Egy közepes edénybe tettem, a hagymát is rászeleteltem és besóztam. 1 órán keresztül hagytam, hogy a só egy kicsit átjárja. Közben a cukorból, ecetből, citromléből, fűszerekből kb. 1 liter vízzel ízlésünknek megfelelő salátalevet készítettem. (lehet bátrabban cukrozni és ecetezni, mert a káposzta úgyis közömbösíti az ízeket) Felforraltam a levet, majd forrón a hagymás káposztára öntöttem, jól elkevertem. Amikor kihűlt befőttes üvegekbe töltöttem és a hűtőbe tettem. Tartósítót azért nem tettem bele, mert egy-két hétig a hűtőben így is eláll és addig nálunk el is fogy. Jóval olcsóbb és finomabb az így elkészített káposztasaláta, mint a bolti.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. febr. 9. 16:21
A gyors káposztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.