Burgonyás palacsinta recept




Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg burgonya
30 dkg liszt
5 dl tej
l db tojás
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
ízlés szerint patikasó, őrölt bors
a sütéshez étolaj
A Burgonyás palacsinta elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőztem, megtisztítottam, majd áttörtem. A lisztet a tejjel, a tojással, az áttört burgonyával simára kevertem, sóztam. A palacsintasütőben olajat forrósítottam és a burgonyás masszából nem túl vékony palacsintákat sütöttem. A kész burgonyás palacsintákat tejföllel megkentem, reszelt sajttat, kevés őrölt borssal meghintettem és négyfelé hajtva, azon melegében kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. febr. 7. 16:22
A burgonyás palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.